ابزار روز-موتور برق

موتور برق یا ژنراتور برق دستگاهی است که با استفاده از گاز، بنزین یا گازوئیل انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریسیته تبدیل می‌کند.

در واقع هر جا به تامین انرژی برق نیاز داشته باشیم، از ژنراتور برق استفاده می‌کنیم. این ژنراتورها در مراکز صنعتی، بیمارستان‌ها، هتل‌ها، منازل و … برای تامین انرژی برق در مواقع ضروری کاربرد دارد.

این دستگاه در دو نوع تک‌فاز و سه‌فاز و در توان‌های مختلف موجود است. برای توان‌های بالا معمولا از نوع سه‌فاز استفاده می‌شود. توان‌های کوچک معمولا برای مصارف کم یا گاه و بی گاه مورد استفاده قرار می گیرد. ژنراتور برق‌ مسافرتی یا قابل حمل که به آن کیفی نیز گفته می‌شود از جمله ژنراتورهای برق با توان کوچک است.

نحوۀ عملکرد ژنراتور برق

ژنراتور برق مجموعه‌ای شامل  موتور، ژنراتور، خنک کننده، سیستم روغن، تنظیم کننده ولتاژ و خروجی‌های AC و DC است. نحوۀ عملکرد این دستگاه به این صورت است که ژنراتور با استفاده از گشتاور، نیروی مکانیکی موتور را به نیروی الکتریکی خروجی تبدیل می‌کند. میزان جریان الکتریکی خروجی این دستگاه که کیلو وات می‌باشد، بسته به اندازه و سایز ژنراتور متفاوت است.

کاربردهای موتور برق

 ژنراتورهای برق‌ از نظر کاربردی در ۴ دسته طبقه‌بندی می‌شوند:

  • موتور برق کیفی

ژنراتور برق کیفی قابل حمل و سازگار با محیط زیست است و آلاینده‌های کمی تولید می‌کند. این دستگاه در مسافرت‌ها و کمپین‌ها کاربرد دارد.

  • موتور برق خانگی

ژنراتور خانگی در تامین برق مورد نیاز خانه‌ها هنگامی که برق قطع می‌شود کاربرد دارد.

  • موتور برق‌های صنعتی

 ژنراتورهای‌ صنعتی نسبت به انواع خانگی توان بالاتری دارند. این دستگاه‌ها به تامین برق سازمان‌ها کمک می‌کنند.

  • موتور برق ثابت

این ژنراتورها در یک محل نصب می‌شوند و برق یک مجموعه را تامین می‌کنند. این نوع از ژنراتورها توان و قیمت بالاتری نسبت به انواع دیگر دارند.

انواع سوخت موتور برق

یکی دیگر از مواردی که ژنراتورهای برق بر اساس آن دسته‌بندی می‌شوند و اهمیت بالایی هم دارد، نوع سوخت آن‌ها است. انواع موتور برق یا ژنراتور با ۳ نوع سوخت متفاوت کار می‌کنند:

  • بنزینی

پرکاربردترین نوع موتور برق‌ها انواعی هستند که با سوخت بنزینی کار می‌کنند. در مکان‌هایی که دسترسی به گاز وجود ندارد موتور برق بنزینی بهترین کزینه است. اما باید توجه داشته باشید که موتور برق بنزینی گازهای اکسید کربن و دی اکسید کربن تولید می‌کند. بنابراین حتما باید در فضای باز استفاده شوند تا موجب خفگی نشوند.

برای مشاهدۀ ژنراتورهای بنزینی رونیکس به فروشگاه ما مراجعه نمایید.

  • دیزلی

در موتورهای دیزلی از سوخت دیزل استفاده می‌شود و مشتعل کردن سوخت با هوا در دما و فشار معین انجام می‌شود. این ژنراتورها حجم و صدای زیادی دارند، اما بازده آن‌ها بسیار زیاد است. به همین علت موتورهای با قدرت بالا دیزلی تولید می‌شوند.

  • گازسوز

طراحی این ژنراتورها به گونه‌ای است که کم‌مصرف و بی‌خطر هستند و آلودگی هوا را به همراه ندارند. این دستگاه‌ها هزینۀ کمتری نسبت به نوع بنزینی نیز دارند. این نوع ژنراتور به خاطر حذف بنزین طول عمر بالاتری نسبت به نوع بنزینی نیز دارد.

  • ahmadjafaritadi@gmail.com
  • آذر 10, 1399
  • 143 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه